Спутниковое Телевидение + Интернет весь мир у вас на экране       

   
Меню сайта
Категории раздела
Спутниковые новости ТВ
Транспондерные новости.
Цифровое / кабельное ТВ
Новости изменений в эфире
Интернет и IPTV технологии
Провайдеры, новшества
Новости мира гаджетов
электроника и гаджеты
Новости киномира
Новинки в мире синематографа
Спутниковый - Интернет
Новости провайдеров
Крипторынок валют
Новости о криптотехнологиях
Новости компании Мирант
Новые услуги, изменения

14:28
Sattelecom презентував аплінк, з якого на AMOS 3 піднімає канали групи «Інтер»
6 жовтня відбулася офіційна перезентація наземної супутникової передавальної станції (аплінка) UKR-Sattelecom 001, з якого на супутник AMOS 3 піднімається сигнал українських телеканалів, у тому числі групи «Інтер». Аплінк належить компанії Sattelecom і розташований на базі кіностудії Film.UA.

За словами комерційного директора Sattelecom Андрія Медведя, компанія Sattelecom була заснована в листопаді 2008 року. «Понад рік у нас пішов на побудову наземної супутникової передавальної станції. Перший тестовий сигнал був відправлений на ізраїльський супутник AMOS 3 у вересні 2009 року, а в повному режимі станція почала функціонувати із січня 2010 року», - розповів він.

«Ми єдиний аплінк в Україні, який піднімає сигнал на AMOS 3», - наголосив у коментарі ТК директор Sattelecom Володимир Сальник.

Першими клієнтами Sattelecom стали всі телеканали медіагрупи «Інтер» («Інтер», «Інтер+», НТН, Enter Film, Enter Music, К1, К2, «MTV-Україна», «Мега»), яка торік перейшла на AMOS 3. «Контракт з групою "Інтер" підписаний минулого року на п'ять років», - зазначив Володимир Сальник.

У 2010 році додалися український телеканал «Гамма» та російський «РТР-Планета». «"РТР-Планета" ми почали піднімати наприкінці серпня. Ми робимо перепідйом сигналу з російського супутника на AMOS 3. При цьому зараз у тестовому режимі вставляємо рекламу», - зазначив пан Сальник.

Таким чином, зараз станція передає сигнал 11 телеканалів. За словами технічного директора Sattelecom Романа Братчика, нинішні потужності дозволяють піднімати на супутник 12 телеканалів у гарній якості.

«Ми використовуємо стандарт DVB-S, займаємо смугу 36 МГц. У подальшому, якщо буде розвиток станції, матимемо можливість розширитися: або побудувати аплінк з аналогічними параметрами, або вийти в стандарті DVB-S2. Це дозволить збільшити кількість каналів, у MPEG-2 це може бути 20 каналів, MPEG-4 - 44 канали або 11 каналів HD-якості», - зазначив пан Братчик.

Спроектовано і встановлено антенне поле виробництва компанії «Ромсат» для двох антен діаметром 3,7 метрів (наразі встановлена одна), а узгоджений проект дає можливість у подальшому встановити ще дві антени (5,6 м і 6,3 м). Антена виготовлена компанією Andrew, обладнання з обробки телевізійного сигналу - корпорацією Harmonic.

«Ми маємо два канали (один - резервний) оптиковолоконного зв'язку з Дорогожицької, 10, до Закревського, 22. Кожна лінія може доставляти сигнал 32-х каналів стандартної чіткості. Також у нас побудована оптиковолоконна лінія зв'язку з апаратною "Воля-кабель" на Райдужній, 27. І ми напряму наші канали віддаємо в їхні IP-потоки», - зазначив Володимир Сальник.

На презентації пан Сальник також озвучив плани зі створення власної DTH-платформи. «Наші переваги дають нам можливість для створення повноцінної DTH-платформи. Ми зараз залучаємо до співпраці українські канали. Коли наберемо певну кількість, створимо платформу», - сказав він у коментарі ТК, однак відмовився назвати телеканали, з якими тривають переговори.

Нагадаємо, віце-президент з продажів у країнах СНД компанії Spacecom (оператор супутників AMOS) Юда Амір, коментуючи перехід групи «Інтер» на AMOS 3, казав, що «Інтер» піднімається з власного аплінка, який нещодавно збудував. Нині з'ясувалося, що це аплінк компанії Sattelecom.

Нагадаємо, що в Україні ще дві наземні супутникові передавальні станції піднімають сигнал українських телеканалів на супутник AMOS 2. Це аплінк СТБ (телеканали СТБ, ICTV, М1, М2, QTV, ТОНІС, «24», Перший діловий) і Концерну РРТ («1+1», «2+2», «Сіті», УНІАН-ТБ, ТВі, ТРК «Київ», OTV і UBR).

Навесні 2010 року свій телепорт у Києві презентувала компанія Sirius.




Мирант Киев по материалам: telekritika.ua/news/20...
Категория: Спутниковые новости ТВ | Просмотров: 1294 | Добавил: vetal | Теги: Интер, Amos 3 | Рейтинг: 0.0/0




Похожие материалы:

Реклама



Календарь публикаций
Статистика


Сейчас на сайте: 7
Гостей: 7
Пользователей: 0